Pogoji poslovanja

Z oddajo naročila za nakup izbranih izdelkov na našem spletnem mestu se strinjate s splošnimi pogoji sodelovanja in nakupa.

Pogoji nakupa na spletnem mestu www.interdiskont.si

Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine na spletnem mestu www.interdiskont.si (v nadaljevanju: Pogoji) in se z njimi strinja.

Spletno prodajo na www.interdiskont.si izvaja podjetje Inter diskont, d. o. o., vpisano v sodni register pri Okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu in z matično številko 5298261. Podjetje je zavezano za plačilo DDV-ja (ID za DDV: SI 11885203).

Spletna trgovina www.interdiskont.si vam omogoča nakup orodja za hobi in profesionalno rabo preko spleta. Na spletnem mestu www.interdiskont.si si lahko ogledate našo ponudbo, informacije o artiklih in cene (redne in spletne cene). Pogoji nakupa so določeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

Naročanje

Po pregledu ponudbe ob želenih izdelkih izberite možnost “dodaj v košarico”. Izbrani izdelki so zbrani v košarici, ki jo lahko kadar koli preverite in v njej uredite izdelke (spremenite količine izdelkov in/ali jih odstranite s seznama). Ko ste končali z nakupovanjem, izberite možnost “košarica”, kjer uredite izdelke. S klikom na gumb »nadaljuj« boste v 5 korakih opravili celoten nakup.

Pred nakupom v spletni trgovini se mora kupec prijaviti, registrirati ali pa izbere hitri nakup (nakupuje kot gost).

Moj račun

Uporabnik se z registracijo vpiše v bazo kupcev Inter diskont in pridobi svoje uporabniško ime in geslo; varovanje osebnih podatkov je opisano v Pravnem obvestilu. V kolikor želi kupec nakupovati kot pravna oseba, mora na blagajni izbrati, da gre za podjetje in vpisati davčno številko podjetja.

Ob vsakem naslednjem nakupu se mora uporabnik prijaviti v trgovino, kjer lahko svoje podatke sproti spremlja in posodablja (naslov, geslo za dostop, pregleda pretekla naročila itd).

Vračilo izdelkov, reklamacije in garancija

Reklamacije, garancijski zahtevki in druge vrste vračila blaga se upoštevajo, kot so opisani na naslednjih povezavah:

Cene

V spletni trgovini so objavljene tako redne cene (cene, ki se uporabljajo v redni prodaji v trgovinah in na drugih fizičnih prodajnih mestih) kot spletne cene. Spletne cene so lahko nižje od rednih cen. Za nakup v spletni trgovini se upoštevajo spletne cene. Vse objavljene spletne cene v vseh vrstah ponudb so nepreklicne in veljajo le za nakup preko spletne trgovine www.interdiskont.si.

Veljavnost cen za izbrane artikle velja na dan nakupa, torej na dan zaključka in oddaje naročila preko spletne trgovine www.interdiskont.si. Vse cene izdelkov na www.interdiskont.si so prikazane v EUR in vključujejo DDV, ki je na končnem obračunu jasno naveden.

Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ponudba in cene veljajo do umika oziroma preklica. Veljavnost cene izdelka velja v trenutku nakupa.

Plačilo in prevzem

V spletni trgovini www.interdiskont.si so na voljo naslednji načini plačila:

  • po povzetju – z gotovino (provizijo poštne nakaznice krije Inter diskont),
  • po predračunu, ki vam ga bomo poslali takoj po prejetju naročila na vaš e-naslov (predračun si lahko izdela pravna ali fizična oseba),
  • s kreditnimi karticami – plačilo je mogoče s kreditnimi karticami Mastercard, Visa in Karanta (ko izberete možnost plačila s kreditno kartico, boste preusmerjeni na varno povezavo, kjer boste plačilo izvedli, po zaključku plačila pa boste preusmerjeni nazaj na spletno stran).

Z oddanim naročilom v spletni trgovini www.interdiskont.si se zavezujete, da boste pri izbiri plačila ob povzetju ob prevzemu vašega blaga poravnali kupnino. Ob prevzemu pošiljke obvezno podpišite spremne dokumente (dobavnica …).

Blago ste dolžni pred prevzemom vizualno in številčno pregledati in si zapisati morebitne vidne poškodbe na embalaži ali blagu.

Stroški pošiljanja

Dostava Slovenija(z DDV)

  • Za nakupe do vključno 49,99 EUR je cena dostave 5,90 EUR.
  • Za nakupe 50,00 EUR ali več velja brezplačna dostava.

Dostava Hrvaška (z DDV) – obračuna se enotna cena 9,90 EUR

Opomba: Nekaterih artiklov ne dostavljamo izven Slovenije in jih ni mogoče izbrati v košarico.

Stroški pošiljanja se obračunajo že pri nakupu v spletni trgovini www.interdiskont.si. Dodatnih stroškov pošiljanja poštarju ali drugemu dostavljavcu naročenih artiklov iz spletne trgovine www.interdiskont.si niste dolžni poravnati. Naročnik blago prejme dostavljeno na naslov v skladu s pravili poštnih podjetij.

Provizijo poštne nakaznice krije Inter diskont.

Dobavni rok

Podjetje Inter diskont d. o. o vam bo naročeno blago dostavilo najkasneje v 3 delovnih dneh po prejetju naročila oz. po prejetem plačilu v primeru izdelave predračuna. Vsa naročila, oddana do 12. ure, bomo poskušali odposlati še isti dan, najkasneje pa v 3 delovnih dneh. Za nas pakete dostavlja GLS, ki večino paketov dostavi naslednji delovni dan.
Če naročenega blaga trenutno ni na zalogi, vas bomo obvestili po elektronski pošti ali telefonu.

Spori

Vse morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine www.interdiskont.si med kupcem in podjetjem Inter diskont, bosta stranki poskušali reševati sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, je za reševanje sporov pristojno Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu.

Osnovni podatki o ponudniku storitev spletne trgovine:

Naziv Inter diskont, d. o. o.
Naslov Partizanska 15, 2390 Ravne na Koroškem
Spletna stran https://www.interdiskont.si
E-pošta info@interdiskont.si
Telefon 02 82 18 390
Trgovina 02 82 18 391
Faks 02 82 18 393
Identifikacijska številka za DDV SI11885203
Matična številka 5298261
Šifra dejavnosti 47.990
Št. reg. vpisa SRG 2004 / 00623  pri Okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu
Osnovni kapital 772.880,01€
Direktor Stojan Šater
Transakcijski račun SI56 0247 00014719 292, odprt pri NLB d. d.