Žaga je orodje za rezanje, ki se uporablja pri različnih delih, kot so gradnja, obdelava lesa ali kovin ter pri domačih popravilih. Obstajajo različne vrste žag, kot so sabljasta povratna, potezna zajeralna, vbodna nihajna, električna tračna ali ročna krožna žaga. Te žage se med seboj razlikujejo po načinu reza in namenu uporabe.

Orodje, ki se je izkazalo za ključnega pomena pri obdelavi lesa, kovin in drugih materialov, je žaga. Le-te so bile prisotne že v antičnih civilizacijah, čeprav so se razvile na različnih območjih sveta. Nekateri zgodovinarji menijo, da so bile prve žage preprosto ostre kamnine, ki so bile uporabljene za obrezovanje dreves. Kasneje so različne vrste kovin omogočile izdelavo bolj učinkovitih orodij.

Različne vrste žag so se skozi zgodovino razvijale za različne namene, kot so gradnja, obrt in umetnost. Ročne žage, ki so bile pogoste v zgodnjem 20. stoletju, so se postopoma zamenjale z električnimi in baterijsko napajanimi žagami. Vsaka vrsta te naprave ima svoje prednosti in slabosti, odvisno od potrebe in namena, za katerega jo želite uporabiti.

Danes so prisotne pri širokem spektru opravil, med drugim pri rezanju lesa in kovin ter obdelavi plastike in drugih snovi. Različne vrste žag vključujejo sabljaste / povratne, potezne / zajeralne, vbodne nihajne, električne tračne, kompresorske, ročne krožne žage in številne druge. Vsaka od teh ima svoje specifične lastnosti, ki jih naredijo idealne za določene vrste reza.

Nedvomno so ključno orodje za vsako delavnico, gradbeništvo ali umetniško delo, saj omogočajo natančno in učinkovito rezanje različnih materialov. Ne glede na vrsto naprave, ki jo izberete, bo lahko olajšala vaše delo ter vam prihranila čas in trud.

Akumulatorska povratna / sabljasta žaga

To je prenosno orodje za rezanje raznoraznih gradiv, kot so les, kovina, plastika, guma in mavčne plošče. Ta vrsta žage je idealna za grobo rezanje, saj deluje hitro in enostavno tudi brez zunanjega vira napajanja.

Inter diskont akumulatorska povratna / sabljasta žaga je kompaktna, lahka in zelo učinkovita, z ergonomsko oblikovanim nedrsečim ročajem, kar zagotavlja udobno uporabo. Število vrtljajev se lahko prilagodi glede na material. Poleg tega je opremljena z brezkrtačnim motorjem, ki omogoča daljši čas delovanja, več moči in daljšo življenjsko dobo motorja. Elektronska zaščita proti preobremenitvi in LED delovna lučka pa še dodatno izboljšata funkcionalnost žage.

Naša žaga iz serije UNI LINE ID Tools (mogoča je združljivost baterij med izdelki v tej seriji) je zato vrhunska izbira za vsako delavnico.

Sabljasta / povratna žaga

Ena izmed najbolj priljubljenih žag. Gre za ročno žago, ki ima dolgo in ravno rezilo, ki se lahko uporablja za rezanje materialov vodoravno, navpično ter diagonalno. Rezilo se giblje naprej in nazaj, zato ji rečemo tudi povratna. Je idealna za različne aplikacije, kot so rezanje lesa, kovin, cevi, plastike itd. Ima prilagodljivo hitrost za rezanje več elementov z različnimi debelinami.

Z njeno pomočjo boste lahko enostavno in hitro opravili vsako opravilo, ki zahteva grob rez materiala.

Potezna / zajeralna žaga

Ne glede na to, ali ste domači mojster ali obrtnik, potrebujete žago, ki zagotavlja zmogljivost in natančnost. Prav to ponuja potezna žaga, ki je primerna za številne naloge, od rezanja lesenih desk do obrezovanja različnih snovi. Ima ravno in dolgo rezilo, ki omogoča gladke in natančne reze, kar je bistvenega pomena pri obdelavi lesa in popravilu pohištva. Zajeralna žaga je zasnovana tako, da se prilega vaši roki, kar zagotavlja udobno uporabo in natančnost pri vsakem rezu.

Vbodna nihajna žaga

Njena najboljša lastnost je, da ima nastavljivo hitrost delovanja, kar omogoča natančno in učinkovito delo. Poleg tega pa ima tudi možnost nihajnega gibanja, kar pripomore k bolj gladkemu rezanju materiala ter zmanjšanju vibracij in utrujenosti uporabljajoče osebe. Vbodna žaga je najbolj primerna za obdelavo lesenih in kovinskih materialov ter izdelavo različnih oblik, vzorcev ter notranje in zunanje opreme. Je zelo priročna in praktična, saj jo lahko enostavno prenašamo in uporabljamo na mnogih delovnih mestih. S svojo prilagodljivostjo in zmogljivostjo je nepogrešljiv pripomoček za domače mojstre ter profesionalne obrtnike.

Električna tračna žaga

Odlična naprava za obrezovanje lesa, kovin in drugih snovi. Zahvaljujoč svojim številnim prednostim, je zelo priljubljena med profesionalnimi ter rekreativnimi ljubitelji. Namizna tračna žaga omogoča enostavno, učinkovito delo ter zagotavlja visoko natančnost in kakovost rezanja. S svojo močno konstrukcijo prispeva k stabilnosti in trpežnosti, kar omogoča dolgoletno uporabo brez izgube kakovosti rezanja. Poleg tega pa ima ta stroj vgrajene različne varnostne funkcije, ki preprečujejo morebitne poškodbe med delom. Če iščete zanesljivo žago, je to orodje zagotovo prava izbira za vas.

Ročna krožna žaga

Zanesljiv instrument za obdelavo lesa, ki je opremljen s kakovostnim žaginim listom. Zahvaljujoč vgrajeni blokadi vretena je menjava žaginega lista hitra in enostavna, kar pripomore k učinkovitosti dela. Poleg tega jo odlikuje lahkotnost in ergonomsko oblikovan ročaj. Ročna krožna žaga je idealna za natančno obrezovanje in razrezovanje lesa ter drugih materialov. S pravilno uporabo omogoča enostavno in učinkovito delo brez prevelikega napora.

Prikaz vseh 7 rezultatov

Analytics by Conversios