Polnilci za akumulatorje in baterije so ključni pripomočki, ki omogočajo optimalno delovanje različnih električnih naprav in vozil. V današnjem svetu, kjer je električna energija nepogrešljiva, so postali polnilci za akumulatorje in baterije nepogrešljivi del našega vsakdana.

Polnilec za akumulator je naprava, ki zagotavlja pravilno polnjenje akumulatorske baterije. Ti polnilci akumulatorjev so zasnovani tako, da zagotavljajo varno in učinkovito polnjenje, kar podaljšuje življenjsko dobo akumulatorja. Polnilec baterij je podobna naprava, namenjena polnjenju manjših baterij, ki jih najdemo v številnih gospodinjskih in prenosnih napravah.

Polnilci za akumulatorje se uporabljajo v različnih panogah, kot so avtomobilska industrija, telekomunikacije, solarni sistemi in še mnogo drugih. Z napredkom tehnologije so se razvili tudi polnilniki akumulatorjev, ki so danes veliko bolj zmogljivi, zanesljivi in varni za uporabo.

Avtomatski polnilec za akumulator

Ponuja avtomatsko večstopenjsko polnjenje in je primeren za več različnih tipov avtomobilskih akumulatorjev. Poleg tega ima specialne polnilne-MODI za akumulatorje AGM in tiste, ki imajo nizko kapaciteto. Optimiziran je tudi za zimski modus, kar pomeni, da lahko polni pri nizkih temperaturah. Ohišje IP65 poskrbi, da je polnilec zaščiten proti prahu in vodnemu pršenju.

Polnilnik je primeren tudi za stalno vzdrževanje napolnjenosti akumulatorja, kar je idealno za vozila, ki jih uporabljate le v sezoni, in za podaljševanje življenjske dobe akumulatorja. Digitalni zaslon vam prikazuje napetost in status polnjenja, samodejni izklop pri napolnjeni napravi pa preprečuje preobremenitev.

Polnilec za akumulator se ponaša z vgrajenimi varnostnimi funkcijami, izoliranimi kleščami, možnostjo pritrditve na steno in enostavnim upravljanjem z eno tipko.

Inteligentni polnilec baterij (TRONIC)

Zelo napredna rešitev za polnjenje različnih baterij, saj samodejno prepoznava tako 6V kot 12V baterije, kar omogoča večjo prilagodljivost pri uporabi. Ta naprava je opremljena z LED lučko, ki omogoča enostaven prikaz stanja polnjenja in signalizira, ko je polnjenje baterije končano. To vam omogoča, da brez težav spremljate postopek polnjenja.

Ena od ključnih značilnosti tega inteligentnega polnilca je njegova vgrajena zaščita proti preobremenitvi, kratkemu stiku in napačni polariteti. To pomeni, da je polnilec zasnovan tako, da preprečuje morebitne poškodbe baterije ali polnilca, kar zagotavlja varnejšo in učinkovitejšo uporabo.

V paketu z inteligentnim polnilcem baterij TRONIC so priloženi tudi kakovostni kabli, ki so potrebni za povezavo s baterijo. Ti kabli so zasnovani za enostavno uporabo in omogočajo hitro in zanesljivo polnjenje vaše baterije.

Polnilec baterij in starter za polnjenje elektrolitskih baterij (WET)

Vsestranski instrument je združljiv z 12V in 24V napetostmi, kar omogoča uporabo na široki paleti avtomobilov, motorjev, tovornjakov in drugih vozil.

Glavne značilnosti tega polnilca vključujejo izbiro normalnega, hitrega (boost) polnjenja in hitrega zagona. Normalno polnjenje je primerno za redno vzdrževanje baterije in zagotavljanje dolge življenjske dobe, medtem ko hitro polnjenje omogoča, da se baterija napolni v krajšem času. Hitri zagon pa je zasnovan za pomoč pri zagonu vozila, ko je baterija izpraznjena ali oslabljena.

Poleg teh funkcij polnilnik omogoča tudi prikaz polnilnega in zagonskega toka, kar uporabniku omogoča spremljanje napredka polnjenja in zagotavljanje pravilne ravni energije. Ta naprava je opremljena z zaščito pred preobremenitvijo, ki preprečuje poškodbe baterije ali polnilca zaradi prevelikega toka.

Zaščita pred zamenjanima polaritetama pa zagotavlja, da ne pride do poškodb baterije ali električnega sistema vozila zaradi napačnega priklopa.

Inteligentni digitalni tester

Ta instrument je zasnovan za preverjanje statusa in napolnjenosti 12-voltnih baterij, kot so WET, GEL, AGM in PbCa. Kompakten, a zmogljiv pripomoček je odlična rešitev za vse, ki želijo hitro in natančno preveriti stanje svoje baterije.

Ena glavnih prednosti tega inteligentnega digitalnega testerja je enostavnost uporabe. Uporabnikom prijazen digitalni LED zaslon jasno prikazuje rezultate testiranja, kar omogoča hitro in preprosto razumevanje stanja baterije. Zaradi svoje kompaktne velikosti je tester enostaven za prenašanje in shranjevanje, kar pomeni, da ga lahko uporabljate kjerkoli in kadarkoli.

Poleg tega ta naprava podpira številne mednarodne standarde, vključno z EN, IEC, DIN, SAE in CA-MCA, kar omogoča vsestransko uporabo in združljivost z različnimi vrstami baterij. Ta funkcionalnost je še posebej koristna za profesionalce in delavnice, ki se srečujejo z različnimi baterijskimi sistemi in potrebujejo zanesljivo orodje za testiranje.

Prikaz vseh 5 rezultatov